Inloggen
Winkelmandje

MenuV2 TNS

Opmaak CMS [BOVENAAN]

Beeldbank omschrijv. tekst bij product plaatjes

-

Onze projectie experts helpen jou graag!

Geopend maandag 13:00-18:00, dinsdag t/m zaterdag 10:00-18:00
030 - 2290080 03 369 43 64
Kiyoh Thuiswinkel waarborg

XGIMI MoGo Pro review - Slimmer dan de rest

XGIMI MoGo Pro review - Slimmer dan de rest
Geplaatst op 27-3-2020 door Justin

Bekijk de XGIMI MoGo Pro op onze productpagina!

We scheppen niet graag op, maar onze showroom is uniek in de Benelux. Dagelijks helpen wij klanten in hun zoektocht naar hun ideale beamer. In sommige gevallen wordt er ook gevraagd naar specifieke modellen en merken. Merken zoals Optoma (volgens bezoekers uitgesproken als “op tie-maa”), BenQ (uitgesproken als “benk”, “bie-en kjuu” of “ben kjuu”. Wij weten het eerlijk gezegd ook niet) en Epson (altijd goed uitgesproken) komen dan vaak aan de orde. Maar naast de ingeburgerde merken is er ook een nieuw merk waar steeds vaker naar wordt gevraagd.

XGIMI (uitgesproken als “eks djie-mie”) is de laatste jaren een steeds groter begrip geworden dankzij hun focus op gebruiksvriendelijke smart beamers met een direct herkenbaar design. Het Chinese merk brengt sinds 2014 al beamers op de markt en weet dankzij hun op Android gebaseerde SoC (System-on-chip) en uitstekende speakers van Harman Kardon all-in-one systemen op de markt te zetten waar weinig andere merken aan kunnen tippen. Toch zijn de nieuwe modellen van XGIMI’s mobiele beamers nog een stapje verder gegaan.

Hardware en design

De XGIMI MoGo Pro is een van de nieuwste modellen uit deze line-up. Het is compacte beamer van 9,5 x 10,5 x 14,6 cm die, wanneer je er vluchtig naar kijkt, als een speaker door zou kunnen gaan. De witte plastic bovenkant met geperforeerd aluminium rondom het cilindrische ontwerp laat deze beamer namelijk meer lijken op een Sonos One SL dan een conventionele beamer. Het is de uitsparing aan de voorkant met een lens en een die de echte functionaliteit verklapt. Deze uitsparing huist de lens samen met een camera-sensor voor automatische scherpstelling.

Aan de achterkant word het aluminium doorbroken door wit plastic. Hier vind je de HDMI ingang, een USB 2.0 poort, 3,5mm audio uitgang, een voedingspoort en de aan/uit knop. De bovenkant van de beamer is voorzien van een XGIMI logo, een LED indicator en is tevens aanraakgevoelig. Door de icoontjes bovenop de MoGo Pro aan te raken is het mogelijk om te pauzeren, verder af te spelen en het volume omhoog of omlaag te brengen.


De onderkant van de beamer is ook voorzien van een rubberen voet waarmee de beamer stabiel op een tafel kan worden geplaatst zonder dat deze zomaar kan worden verschoven. Zoals bij alle beamers van XGIMI, vind je daar ook een schroefaansluiting welke je ook tegenkomt op camerastatieven.

Net als de beamer is de meegeleverde afstandsbediening minimalistisch vormgegeven. Naast de standaard navigatieknoppen, vind je op de afstandsbediening ook een Google Assistant knop waarmee je de microfoon van de afstandsbediening activeert. Hiermee kan je de Google Assistant gebruiken om bijvoorbeeld naar video’s te zoeken op YouTube, apps te vinden in de appstore, de weersvoorspellingen op te vragen en zelfs de lichten van je woonkamer te dimmen. Tenminste, als dat gekoppeld zit aan je Google Account.

De plus en min knoppen op de afstandsbediening worden normaliter gebruikt om volume te regelen, maar door een schuifknop aan de onderkant van de afstandsbediening te verzetten dienen deze voor het verzetten van de focus. Waarschijnlijk maak je hier nooit gebruik van. Dankzij de autofocus op basis van meer dan 10.000 punten ben ik nog geen situatie tegengekomen waar ik handmatig de focus nog moest bijstellen.

Onder de motorkap wordt de MoGo Pro aangestuurd door een AMLOGIC T950X2 SoC samen met een MALI-G31 GPU, 2 GB aan RAM geheugen en 16GB aan opslag. Simpel gezegd: De MoGo Pro is krachtig genoeg om apps en games soepel te draaien.

De software

En die gebruikservaring is een stuk beter dan veel andere beamers in zijn klasse. Niet dat andere projectoren daar slecht in zijn, maar vanwege de software waar de MoGo Pro op draait, namelijk Android TV 9.0. Beamers met een system-on-chip zijn niet nieuw, maar weinig hebben ondersteuning voor Android TV en krijgen daarmee toegang tot de officiële appstore.

De MoGo-serie van XGIMI (en de Halo) zijn een van de eerste beamers welke dit wel hebben. Niet alleen betekend dit een grotere beschikbaarheid van apps welke continu worden geüpdatet maar ook alles wat daarbij komt kijken, zoals de Google Assistant en wellicht nog interessanter: Chromecast built-in.


Met de ingebouwde Chromecast kan je makkelijk het scherm van je telefoon spiegelen op de beamer, maar ook video’s direct vanaf apps zoals YouTube en Disney+ naar de beamer sturen. Tenminste, wanneer je verbonden bent met internet via WiFi. Wanneer je met de beamer op hetzelfde netwerk als je telefoon zit, is het ook mogelijk om de afstandsbediening van de beamer volledig achterwege te laten wanneer je de gratis XGIMI Assistent of Android TV Remote app op je Android of iOS apparaat installeert.

Daarmee is de MoGo Pro een van de weinige beamers waar de officiële apps van YouTube, Spotify, Disney+, Amazon Prime, Videoland en anderen op kan worden geïnstalleerd en naartoe kan worden gecast. Een oplettend oog ziet echter meteen één videodienst schitteren in absentie; namelijk Netflix. Hoewel je via de Google Play store de app wel kan downloaden en installeren wordt je meteen begroet met de melding dat de MoGo Pro niet compatible is. Ook het casten naar de beamer vanaf je telefoon werkt niet.

Hoewel het wel mogelijk is om Netflix te sideloaden (het installeren via een .APK bestand dat buiten de App Store is bemachtigd), is dit niet de meest gebruiksvriendelijke manier waar de rest van het product in schittert. Uiteindelijk heeft dit te maken met contentbeveiliging, iets wat Netflix erg serieus neemt. Er is wel hoop voor de toekomst. Disney+ werkte namelijk ook enige tijd niet, maar support hiervoor is middels een firmware update aan de MoGo Pro toegevoegd.

Het geluid

Geluid van veel home cinema beamers is puur ter ondersteuning. Het klinkt prima als ondersteunend geluid, maar je wilt er geen film mee kijken. Mobiele beamers schenken vaak wat meer aandacht aan de speakerkwaliteit dan hun grotere alternatieven en de MoGo Pro stelt hier niet teleur. De twee 3-Watt speakers van Harman Kardon brengen het geluid levendig naar buiten zonder dat de lage tonen compleet afwezig zijn. Afhankelijk van de ruimte waarin je de MoGo Pro plaatst, kan het volume en de kwaliteit je positief verrassen.

Ook kan de MoGo Pro worden ingezet als Bluetooth speaker. Hierbij projecteert de beamer niet, maar kan een door Bluetooth verbonden telefoon gebruik maken van de ingebouwde speakers van de beamer.

Wat we echter niet vaak tegenkomen, is dat een beamer Bluetooth audio door kan sturen naar andere bluetooth speakers. Hoewel de MoGo Pro dit in eerste instantie niet ondersteunde, is deze functionaliteit ook door een firmware update toegevoegd aan de beamer.

Beeldkwaliteit en helderheid

Maar hoe zit het met beeldkwaliteit? Om de beamer klein en draagbaar te houden is de Mogo Pro voorzien van een kleinere DMD chip dan degene welke je normaliter in home cinema beamers vind, namelijk eentje van 0,23”. Een kleinere chip betekent vaak een lager contrast, en geeft samen met de lens, ook een minder scherp beeld.

Hoewel het op papier lijkt alsof de MoGo Pro draagbaarheid vooropstelt, weet deze kleine beamer full HD beelden alsnog strak te projecteren. Detail komt ook goed naar voren, maar het beeld ziet er te zacht uit met de standaard instellingen. Waar ik in eerste instantie dacht dat er op de achtergrond een “smoothing” plaats vond -Trevor Noah in een YouTube filmpje leek wel een facelift te zijn ondergaan- bleek dit detail met gemak terug te halen door te spelen met de scherpte-slider.

De 300 ANSI Lumen op basis van een LED lichtbron maken het beeld ook helder genoeg voor grote projecties in het donker. Tijdens het testen bleek de MoGo Pro helder genoeg om tot 2 meter breed te projecteren, al komen de kleuren en contrast er veel beter uit wanneer je iets kleiner dan 1,5 meter breed projecteert. Tenminste, in de normale lamp stand. Zoals veel projectoren heb je de mogelijkheid om te spelen met de lichtopbrengst door de beamer in een ECO mode te zetten of een heldere lampstand. Persoonlijk ben ik nooit fan geweest van heldere modi aangezien hier veel groen of blauw aan het beeld wordt toegevoegd. Hierdoor lijk het beeld inderdaad feller, maar wordt er ook kleurechtheid ingeleverd. Niet geheel verrassend maakt de MoGo Pro zich hier ook schuldig aan.

Plaatsing

Het plaatsen van beamers lijkt heel eng, maar voor de MoGo Pro is dat kinderspel. Je zet hem recht voor een muur, de beamer stelt scherp en je bent klaar. Als je hem iets omhoog of omlaag richt door de beamer op een statief te zetten, corrigeert de MoGo Pro het beeld dankzij de automatische verticale keystone. Horizontale keystone, wanneer je de beamer naar links of rechts draait, is ook te corrigeren met een handmatige aanpassing.

In de meeste gevallen is de MoGo Pro een set-and-forget oplossing. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de beamer geen (digitale) zoom heeft. Het beeld groter of kleiner maken doe je door de beamer verder weg of dichterbij de muur te plaatsen. Veel ruimte heb je ook niet nodig. Dankzij de throw ratio van 1,2:1 projecteer je 1 meter breed wanneer de beamer op 1,2 meter afstand tot de muur staat.

Daarnaast is de beamer ook nog eens voorzien van een ingebouwde accu met 10,400 mAh. Dus zelfs onderweg of zonder stroompunt in de buurt kan je op een acculading tot 4 uur achter elkaar (in ECO stand) films kijken of 8 uur lang naar muziek luisteren in de Bluetooth speaker modus. In de normale stand gaat de accu ook lang genoeg mee voor 2 series of 1 film en een beetje, maar laad de beamer wel van tevoren op. Ook al gebruik je de beamer niet, de batterij verliest langzaam zijn stroom.

Het complete pakket

Al met al is de XGIMI MoGo Pro een fantastische mobiele beamer die zijn gelijke nog tegen moet komen. De toevoeging van Android TV met een ingebouwde Chromecast maakt het ook nog eens een van de meest gebruiksvriendelijke smart-beamer op de markt. Zonder losse kabels of HDMI dongels bepaal je vanaf je telefoon al wat je op het grote scherm wilt bekijken en door een Bluetooth controller direct op de beamer aan te sluiten heb je gelijk een apparaat om mobile games op te spelen. Des te jammer is het dat Netflix, de figuurlijke kers op de taart, mist. De MoGo Pro weet een pakket te leveren van hardware en software op een interessant prijspunt en is naar mijn mening de meest interessante mobiele beamer op de markt.

Je kan de XGIMI MoGo Pro hier bestellen. Liever een voordeliger model? De XGIMI MoGo is het kleinere broertje van de MoGo Pro met 90 ANSI Lumen minder, een lagere resolutie en geeft ook een uitstekend beeld tot 1m breed. Dan is er ook nog de XGIMI Halo, een net iets grotere beamer met een ontwerp dat een combinatie lijkt tussen de MoGo en de XGIMI H2. Net Als de MoGo Pro is deze beamer voorzien van Android TV en een ingebouwde Chromecast, maar kent 800 ANSI lumen en heeft een grotere DMD chip voor een beter contrast. Daarbij wordt er wel wat draagbaarheid ingeleverd.

XGIMI MoGo Pro mini beamer

Interesse in de XGIMI MoGo Pro? Kom hem bekijken in onze beamer showroom nabij de A2 in Ijsselstein.

De grootste beamer beugel (web)winkel van Nederland & België!

Beamer beugel kopen? Wij zijn dé beamer steun expert van Nederland & België. Beamer ophangen met een wand- of plafond beugel maar ook een beamerlift, beamertafel of een beamertas vind jij in onze shop. Kom ook langs onze showroom bij de A2 Utrecht!
-

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen
20211020 12:45:55 PC30False0FalseTrue220102